Onze rondlopende  programma’s op klompen worden gekenmerkt door hun hartelijke en vriendelijke uitstraling. a

Hollandse Reuzen; Al van veraf trekt hun hartelijkheid ieders aandacht ; dit goedgemutste boerenechtpaar op stelten draagt enorme klompen en klederdracht in reuzenformaat. Graag wil dit indrukwekkende stel iedereen leren kennen en zelfs de allerkleintste bezoeker kan een handje krijgen.

U wordt betrokken in allerlei vrolijke rituelen rond begroetingen of bij hun onuitputtelijke drang om orde en chaos uit te pluizen. Regelmatig is hulp van de bezoekers nodig om alles weer echt te breien.

Voor beeld van de Hollandse Reuzen klik hier

 

Acrobatische Klompendansers; deftig gekleed in hun folkore gaan dit vrolijke echtpaar een dagje uit op verkenning op uw evenementt. Deze lenige klompendansers hebben schik om moderniteiten en stadse fratsen. Allerlei klompendansjes passeren de revue. Sommigen zijn spectaculair en uitdagend, anderen laagdrempelig en uitnodigend. Voor elk is wat wils. Wie doet ermee?

Voor beeld van de acrobatische klompendansers klik hier

 

Grote Meesters van de Schilderkunst
Laat u in enkele seconden en op verrassende wijze vastleggen voor de eeuwigheid door bekende karakters van schilderijen van Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer of Vincent van Gogh. Grootse kunst van Grote Meesters. Ook de steltenlopers zelf vormen een reusachtige verschijning in hun prachtige kostuums.

Voorbeeld van de Grote Meesters klik hier

 

Workshop oudhollandse circus spelen
Uitdagende workshops voor alle niveaus en leeftijden. Onderdelen in de overlap tussen circustechnieken en oudhollandse spelletjes; mensen stapelen, theedoek zwaaien, plank wippen, bezem draaien, borden slingeren, tonbalans, hoepelen, acrobatisch touwspringen en nog veel meer.

Meestal bieden wij deze workshops aan in de vorm van een open instuif na afloop van onze acrobatiek voorstelling, zodat het publiek direct zelf aan de slag kan met de opgedane inspiratie. Grappig, onverwacht en uitdagend voor iedereen.

Voor verdere verdieping in een bepaalde behendigheid of voor intensievere samenwerking adviseren wij een gesloten workshop met vast begin en einde met een vooraf bepaalde groep.  Onze docenten zijn afgestudeerd aan de pedagogische circusschool en / of een  theateropleiding.

Voor beeld van onze circus spelen klik hier

 

Basisschoolproject rond schilder Johannes Vermeer
Via de startvoorstelling “Magisch Kunstwerk” nemen de kinderen (4-12 jaar) een kijkje in het atelier van de schilder waar allerle spektaculaire toeren worden uitgehaald  in de zoektocht naar een nieuw meesterwerk.

Aansluitend aan de voorstelling gaan kunnen alle kinderen van de school zelf aan de slag in allerlei spelltjes rond behendigheid en tekenen. Meer info over het schoolproject staat hier